15 éve tart a 15 perces hírnév

velekdomi

Pontosan 15 éve, 2002 augusztus 14-én történt meg az a csoda, amiről azóta is egy nemzet beszél. A Puskás Ferenc Stadionban csupán négy ülés maradt szabadon, a 2002-2003-as UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében rendezett Zalaegerszegi TE FC, friss magyar bajnok és a többek között David Beckham-et, Ryan Giggs-et, Ruud van Nistelrooy-t, Phil Neville-t és Roy Keane-t is a soraiban tudó angol óriás, Manchester United párharcán.

A mérkőzés hosszabbításában, a 90. perc után Koplárovics Béla, a Nemzet Bélája betalált a vörös ördögök kapujába, ezzel a ZTE 1-0-rá megnyerte a mérkőzést. Felejthetetlen élmény a magyar szurkolók számára.

Bár az Old Traffordon 5-0-s vereséget szenvedett az azóta magyar másodosztályú egyesület, a dicsőséget senki nem vehette el a Zalaegerszegtől. A TV2 Naplójának a visszavágó mérkőzés után egy kék-fehér szurkoló azt nyilatkozta, hogy „Ez a Manchester nagyon csodálatos, de ez egy színház, mert rajtunk kívül itt nem szurkolt senki. 5-0-nál is a nézők elmentek hazafele, mi szurkoltunk 5-0-nál is. Gólnál persze ugráltak az emberek, azon kívül semmi nem volt.”  

De mi lett azóta az Ördögűző becenevet kapó Koplárovics Bélával? A június 9-én harminchatodik életévét ünneplő játékos a legendás meccsnek köszönhetően 2 válogatott mérkőzésre is meghívót kapott, Észtország legjobbjai ellen ráadásul a kezdőben is találta magát.

Hat év után, 2008-ban állt tovább kölcsönjátékosként az azóta megszűnt, szlovén Nafta Lendavához, ahol tíz mérkőzésen egyszer ünnepelhetett.  2010-ben viszont végleg elváltak az útjai Bélának és csapatának: szerződést írt alá az irán Sensza Arákhoz, de még ebben az évben leigazolta korábbi csapata, az NB3-as Héviz FC.

Itt sem maradt sokáig. 2010-2011-es idényre kapott egy jobb ajánlatot a Kozármislénytől, 29 mérkőzésen 5-ször volt eredményes az idényben. Érdekes, hogy csapattársa volt itt Fónai Balázs, akivel a következő szezontól az osztrák amatőr TSV Utzenaich csapatát erősítették. Balázs azóta is itt rúgja a bőrt, Koplárovics viszont tovább állt egy másik amatőr egyesülethez.

Hol van az a 21 éves csatár, akinek hatalmas jövőt jósoltak? Vagy csak egy szerencsés mozdulat volt? Nem 15 perces, hanem 15 éves hírnevet szerzett magának. Így múlik el a világ dicsősége.

Küldj nekem véleményt!

Küldj nekem véleményt, visszajelzést, tanácsot a bloggal kapcsolatban.

Kérem adja meg a nevét! *:
Ide írja az email címét! *:
Tetszik-e önnek a blog tartalma? *:

Mennyi az ön életkora? Ez a célcsoport megállapítása miatt szükséges! *:







Ide írja üzenetét! *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

https://svajcibicska.blogstar.hu/./pages/svajcibicska/contents/blog/41272/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Koplárovics Béla,labdarúgás,Manchester United,Nemzet Bélája,sport,Világnap,ZTE
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?