Egy másolat is lehet élvezhető? Tribal Mania

velekdomi

A 2010-ben Helsinkiben alapított SUPERCELL, telefonon elérhető stratégiai játékokat készítő vállalat a 2012-ben piacra dobott, nagy sikerű Clash of Clans után 2016 márciusában elkészítette a hasonló alapokra épülő, valós időben játszódó Clash Royalet, ami nagyon rövid idő alatt hasonló népszerűségre tett szert, a gyártó korábbi játékaihoz hasonlóan.

A Clash Royale-ban paklikat kell összeállítanod a megszerzett kártyákból. A harcok játéktere két részre van osztva, mindkét térfélen 3-3 torony található. Az nyer, aki az idő lejártával több ellenséges tornyot rombolt le. Ha elindítasz egy harcot, a különböző képességű kártyák életre kelnek, ezáltal válik lehetővé a győzelem.

Nem csak a támadásra, hanem a védekezésre is figyelned kell, be kell osztanod az elixired, amiből elhasználsz bizonyos mennyiségűt, ha leteszel egy lapot. Ki kell találnod egy nyerő taktikát, ütős combókat, amiket az ellenfeled vagy nem tud kivédekezni, vagy a jó időzítés miatt válaszolni se tud rá.

Minden győzelemért kupákat és ládát kapsz. Minél több kupád van, annál magasabb arénába kerülsz, ezáltal egyre jobb lapjaid lesznek. A ládákból nyithatsz ki új lapokat, vagy szerezhetsz fejlesztést egy már meglévő kártyádra.

A játékosok klánokba csatlakoznak, ezáltal adott a jó közösség és a több lapszerzési lehetőség társaid adományaiból. Egy klánt a tagok kupaszintje határozza meg, ezáltal tud fejlődni, és bekerülni a legjobbak közé.

A SUPERCELL gyakran ad ki újításokat a játékhoz, új lapok, arénák mellett próbálja színesíteni a Clash univerzumot.

A Clash Royale játékmenete és ötlete több más gyártót is megihletett. Számos másolat készült, több kevesebb sikerrel. Sokkal kevesebben játszanak az utánzatokkal, ezáltal könnyebb a legjobbak közé kerülni.

 Így történhetet, hogy az ezek közül az egyik legismertebb, a Lamba, Inc által készített, arab Clash Royaleként is emlegetett Tribal Mania ma már több mint 250 aktív magyar felhasználót számol. A játék közel sem tökéletes, mondhatni tele van hibákkal. Míg a SUPERCELL féle játékban az arénák helyszíne inkább mesebeli helyek, itt a sivatagok, a homok, oázisok az alapjai a helyszíneknek, elixir helyett is víz van. Az elérhető kártyák a Clash Royale-ban megismertek utánzatai, a grafika gyengébb, a játék gyakran akadozik, és néha leáll, ennek ellenére a maga sajátos módján élvezhető.

a boltok

Mint ahogy a CR-ben, itt is vehetünk kártyákat a boltban, itt is csatlakozhatunk klánokba, és a legjobbakat szintén számon tartja a játék.

A felhasználók egyik nagy problémája, hogy néha, egy-egy nyert meccs után a játék vereségnek veszi a harcot. Sokak szerint ez egy csalás használata az ellenfél részéről, valójában pedig csak a játék hibája, nem megfelelő internet kapcsolat következtében.

Az eddig nagyából 30 megalakult magyar klánból csupán 8-10 igazán aktív. Magyarország első klánja egy kicsivel magasabb szinten van, mint a többi hazai céh, a legjobbakkal versengenek, jelenleg 155.-ek az egész világon! Az AllaHUNakbar alapítója további aktív játékosokra vár:

„Azért játszok a játékkal, mert könnyű jó eredményt elérni. Ez a közösség még alakulóban van, így mi lehettünk a magyarok első zászlósai, és ezt sikerrel ki is használtuk. A játék nem egy nagy durranás, ráadásul tele van hibákkal, így nem számítok nagy konkurenciára hazai fronton a későbbiekben sem.”

  

Címkék: ajánló, játék
https://svajcibicska.blogstar.hu/./pages/svajcibicska/contents/blog/36207/pics/lead_800x600.jpg
ajánló,játék
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?