„Nehéz elhinni, hogy erre van igény" - Perzsa Harcos interjú

velekdomi

A szókimondó vlogger nem takargatja véleményét, ezzel sokszor magára haragítja a magyar Youtube-közösséget. Sokan vannak vele, de többen ellene, a ’ Youtuberekről őszintén ’ sorozata alanyainak a rajongó táborai rendesen neki szoktak esni:

„Véleményvideót általában olyan youtuberekről csinálok, akiknek már láttam azért pár videóját, és nagyjából már átjött milyen az adott videós személyisége. Vannak olyanok is, akikre többször ránéztem az évek során, láttam, hogy fejlődnek, így egy át fogóbb képet tudok róluk adni”

A gamer OwnMcKendry tábora volt a leginkább veszedelmes számára. A lassan 100.000 feliratkozású csatorna tulajdonosáról, Petiről azt mondta: „a headphone userek (azok, akik fülhallgatóval nézik a videót) azok nyugodjanak békében, mert ez a gyerek úgy vinnyog b.zmeg, hogy azt még Pewdiepie is megirigyelné!” A rajongók reakciójára senki sem számított, a magukat „kokonoshinak” nevező fanok elérték azt, hogy Perzsa Harcos letiltja a kommenteket, és elrejtse a lájk diszlájk arányát a nézők előtt.  

„Negatív kritikákat ritkán kapok, általában fröcsögés, szitkozódás érkezik, amit nem annak fogok fel. Vannak, akik értelmesen kifejtik, miben nem értenek velem egyet, és ezt szeretem. De aki csak káromkodni tud, meg a kinézetemmel piszkálni, az nem tud érdekelni.” –Dezső Bence rajongói is úgy szálltak rá Perzsára, hogy, még akinek semmi köze sem volt a dologhoz, az is felhúzta a kommenteken a szemöldökét. Volt, hogy azzal jöttek, hogy a hajdani 2face nevet viselő videós mennyivel szebb, helyesebb, ezáltal népszerűbb, de emlegették az irigykedést is.

„Az emberek nem fogadják el, ha az imádott kedvencük valaki szerint nem tökéletes, és egyből a védelmére kelnek. Ez egy teljesen normális reakció szerintem, mégis hihetetlen fárasztó állandóan ezzel szembesülni.” 

Szerinte a legnagyobb baj a Youtubbal, hogy a felhasználók nem igénylik a minőségi tartalmat, és a rendes, igényes beszédet:

„Amikor azt látom, hogy valaki reakcióvideókból, meg 4-5 perces mindennapi sztorikból több százezres feliratkozó tábort szed össze, az kicsit fel tud idegesíteni. Nem azért, mert irigy lennék, hanem azért, mert nehéz elhinni, hogy erre van igény.” 

 Sokkal több nézetséget szerez az, aki egyszerűen bekapcsolja a webkamerát, és elkezd játszani egy játékkal: „a gameplay egy lusta műfaj”- hangoztatja a 2015-ös Ki Mit Tubon a barátnőjével elkészített, és nagy felháborodást keltő „Szelfi forgás” című produkció készítője.

„Tavaly indultam egy gagyi videóval, poénból, többször nem szeretnék.”

Perzsa Harcos értékelte a Youtube jelenlegi fellegvárát is:

„Számos olyan igényes csatornát tudnék mondani, amely jóval több nézettséget érdemelne, de, hogy kinek kellene a legtöbb követővel rendelkeznie, ezt nem igazán tudom megmondani.”

Majd visszatért a saját karrierjére. Annak ellenére, hogy jó minőségű videókat gyárt, többek számára is befogadható tartalmat, mégis az a véleménye, igazán sosem fog befutni:

„A célom az lenne, hogy egy értelmes közösséget hozzak létre, akik nem rajonganak ész nélkül egy-egy videósért, vagy termékért, hanem azért előtte megfontolják, hogy biztosan olyan jó-e az. Az emberek többsége sajnos nem ilyen, így nem is számítok arra, hogy valaha is ezrek fognak nézni.”

 

Bár sokan egyező véleménnyel vannak vele a mai világról, mégsem merik ezt felvállalni, félnek, hogy a tömeg ezért lenézi őket, Perzsa Harcos a következőt üzeni neki:

„Akik hasonló véleménnyel vannak, és nem jelzik, azok merjék felvállalni a véleményüket nyugodtan, és ne törődjenek a negatív visszajelzésekkel!”

Ő mindig is ragaszkodott ahhoz, amit egyszer már megmondott, kiáll a véleménye mellett, ezzel példakép lehetne sokak számára:

„Ami az internetre felkerül, az fenn is marad, szóval nem is fogok semmit letörölni, mert annak szerintem semmi értelme.”

Bár live-okban már beszélgetett más videósokkal, nem tervez a közeljövőben közös projektet senkivel:

„Nem is hiszem, hogy ismertebb youtuberek egyáltalán szóba állnának velem. Nem bunkóságból, hanem mert annyi e-mailt, kommentet kapnak, hogy plussz egy üzenet elvész a többi között egyszerűen.”

A Youtubon több mint egy éve megy egy fiataloknak szóló sorozat, a Középsuli, amit Dancsó Péter róluk készített videóján sikerült felfuttatni. A részek ma már több százezres nézetséget érnek el, a szereplők egyfajta sztárokká váltak:  

„Nem nézem a Középsulit, de a róla szóló cinkelő jellegű videókat igen, és azok szórakoztatnak. Magáról a jelenségről meg azt gondolom, hogy látszik, hogy van igény egy ilyen tini Barátok közt jellegű dologra, ami valamilyen szinten azért szomorú, de sok ember szerintem röhögni jár ezt nézni."

https://svajcibicska.blogstar.hu/./pages/svajcibicska/contents/blog/30457/pics/lead_800x600.jpg
#tehetség,interjú,Perzsa Harcos,Youtube
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?