Ki lakik odalent, kit rejt a víz?

velekdomi

Milliók kedvenc tengeri szivacsa egy Bikinifenék nevezetű lagúnában él egy ananászban, és dolgozik a Rozsdás Rákollóban, a híres-neves Herkentyűburgert sütő (valójában csak SpongyaBob dolgozik a konyhán) gyorsétteremben a főnökénél, a pénzéhes Rák úrnál az 1999-es Nickelodeon Kid's Choice Award gála óta.

Sárga, helyenként egy tisztességes szivacshoz illően lyukas, minden nap ugyanolyan (de nem ugyanazt) ruhát hordó Emmy-díjas figura két metszőfoga nagyobb a kelleténél, van egy hatalmas fantáziával elnevezett Csigusz nevű házi csigája (mégis mi lenne ezen a meglepő?), védjegye az idétlenül magas hangon történő vihogás.

Legjobb barátja egy bárgyú, kövérkés tengeri csillag, Patrik, aki egy kő alá rendezkedett be a főszereplő szomszédjában, a lustáknak, és nehéz felfogásúaknak mintapéldánya, bálványa, csak azt sajnálhatja, hogy a saját kezűleg csinált televíziója homokból van, így fölöslegesen bámulja vihogva...mekkora társadalomkritika.

Másik szomszédja egyben a munkatársa is, (vajon mi mást lehet itt dolgozni ezen és a tanárságon kívül?) Tunyacsáp egy mogorva, félállásban pocsék klarinétos polip, aki ki nem állhatja a munkáját, a helyzetét, a szomszédjait, egyszóval csak a magányért, és a csöndért van oda.

A sorozat egyik üzenete a Rozsdás Rákollóhoz kapcsolódik. A fő menü itt a Herkentyűburger, aminek a legfontosabb összetevője, amit csak SpongyaBob tud hozzátenni, a szeretet, amivel készül, de ez hivatalosan nincs az összetevők között. Sőt, titkos a recept is! Rák uram egy szuper-biztos széfben őrzi, nehogy a nagy vetélytárs, apró és egyszemű plankton megkaparinthatja, és a saját, pocsék éttermében elkészíthesse. Ennek ellenére mindig megpróbálja, ha kell robotfelesége kacatjaival, ha kell csellel, de volt, hogy időutazással próbálkozott.

Rák uramnak egyébként egy behemót bálna a lánya, az ismeretlen, hogy miként.

Szandi szintén Bikinifenéken él: ugyan szárazföldi zseni-mókus, aki él-hal a rodeóért, egy üvegburában lakik egy fán, ha kimozdul onnan, szkafandert hord.

Nagyon sok rajongója van a jelenlegi is futó sorozatnak, minden korosztálynak ajánlani tudom.

https://svajcibicska.blogstar.hu/./pages/svajcibicska/contents/blog/29716/pics/lead_800x600.jpg
ajánló,Sorozat,SpongyaBob Kockanadrág
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?