Ugye lesz még valaha olimpiai érme Lőrincz Viktornak?!

velekdomi

Ha a végső győzelemre nem is, de a kétszeres világbajnoki bronzérmes Viktor arra sokkal kevésbé számíthatott, hogy egy ilyen módon elvett bronzéremmel fejezheti be a tornát, és utazhat haza Ceglédre. 

Így jutott ki Lőrincz Viktor Rióba

Az olimpián a selejtező kör során az örmény birkózó pontot sem tudott szerezni ellene, számunkra igen-igen jó szokását az indiai ellenfél, Ravinder Khatri is megtartotta a nyolcad döntőben, így Lőrincz két meccs alatt úgy készült a kétszeres ázsiai bajnok, friss világbajnoki ezüstérmes üzbég Assakalov ellen, hogy egy sikeres akciót se sikerült végrehajtania ellene addigi vetélytársainak, bár egy olyan kaliberű játékos, mint Viktor, semmiképp sem esélytelenként nézett szembe velük.

Kihívást tényleg csak harmadik ellenfele hozott, bár itt is ő került ki győztesként.

Érdekes, hogy a negyeddöntőben az elődöntős és a bronzmeccses ellenfele találkozott egymással, a remek formának örvendő Chakvetadze fölényesen nyert, de nem csak a (a bizonyos vélemények szerint igazságtalanul bronzérmes) német Kudlánál volt sokkal jobb, hanem az egész olimpiai mezőnynél, a dobogó legfelső fokán ünnepelhette első olimpiáját, és azon a diadalát.

Teljesen érthetetlen, hogy győzhette le a fiatalabbik Lőrincz fivért az a valaki, aki az aranyérmes ellen meccsbe beleszagolni nem tudott, míg a szóban forgó magyar ellenfele volt a végső győztesnek, és addig minden birkózónak. Ezzel együtt persze a birkózás is olyan, hogy bármi megtörténhet, de itt azért nem erről volt szó természetesen...

A legnagyobb kérdés: van-e 2015 legjobb magyar birkózójának választott Lőrincz Viktorba annyi, hogy Tokyóba érmet szerezzen az olmpián? 30 éves lesz, és a nagyobbak közül többen is kiöregednek már akkora. Motivált-e most Viktor, vagy csalódott? Én a helyében mindkettőt érezném magamon. Egy direkt hibásan, mondjuk ki, lebundázott éremecssen vett részt az olimpián, ott ahol, eredetileg az igazi sportemberek játszottak a sport öröméért, hogy összefogjanak, és együtt vegyenek valamin részt, együtt érjenek el sikereket az egymástól idegen valakik. (Igen ez volt, és ez lett az olimpiából) De biztos éreznék, vagy érezni akarnék magamban annyi erőt, annyi kitartást, hogy mindenféleképpen a lehető legtöbbet tennék annak érdekében, hogy 2020-ban dobogóra állhassak.

Lesz-e tűz Viktorban 4 év múlva isforrás: blikk.huNem csak azért remélem, hogy valami ilyesmi játszódik le a fejében, hogy eggyel több olimpiai arany, ezüst vagy bronz érmet szerezzen és hogy a róla szóló Wikipédia cikkben odaírhassák, hogy ezt, meg ezt érte el, vagy hogy otthon kiakaszthassa a családi vitrinbe, hanem, hogy tudja a világ, hogy Lőrincz Viktor igenis szembeúszik az árral, és ha kell, vár négy évet, de felül a világ tetejére, és kiröhögi azokat, akiknek megér pénzt az, hogy jelképesen elérjenek valamit (khmm, az eredményekért is jár pénz), sportszerűtlenül. De ne az legyen egy ilyen történet vége, hogy eredményei abból állnak, hogy itt lett harmadik, ott meg ehanyadik, olimpián meg ötödik, egyszóval ne az, hogy itt, meg itt sem nyert. Hajrá Viktor! Hajrá magyarok!

https://svajcibicska.blogstar.hu/./pages/svajcibicska/contents/blog/29519/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,érem,Lőrincz Viktor,Olimpia,sport,vélemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?