„Az éneklés nem veszi el az időmet, mert az életem része” – Kövesdi Ákos riport

velekdomi


Másfél évvel ezelőtt, 2016 februárjában került a novemberben tizenhatodik életévét betöltő Kövesdi Ákos a ma már csak az interneten követhető legendás Budapest Televízióhoz. „Egy ismerősöm ajánlott be ide, és egy mulatós zenei kívánságműsort kaptam. Először műsorvezető-segéd voltam, aztán pár hónap múlva feljebb léptem azon a bizonyos szamárlétrán” – mondta Ákos.

A 2016-os nyáron viszont úgy hozta a sors, hogy Ákos, és a Budapest TV útjai elválnak: összetűzésbe került az igazgatóval. „El kellett mennem, akkor úgy hittem végleg. Kaptunk egy jobb ajánlatot egy másik csatornától, úgy gondoltuk lépnünk kell.”

Ákos egy műsort is vezet a helyi, Kerepes Rádióban. Ide 13 éves korában került, jóval a Budapest TV-s időszak előtt.

„Ez egy egyszerű tematikájú műsor volt. Énekeseket hívtam meg és velük beszélgettem az életükről, zenei tevékenységeikről. Egy kedves barátommal, Romeoval sok idő elteltével találkoztunk itt újra, ekkor beszéltük meg, hogy csinálni kéne közösen egy-két dalt.” – számolt be az első lépésekről. „A Budapest TV-s műsorunkkal párhuzamosan ment a rádióban az én műsorom, és mivel már pár hónapja együtt dolgoztam Romeoval, gondoltam, hogy meghívom.”

 „A stílust, amit képviselek, slágerzeneként tudnám definiálni.”

A terveknek hangot is adtak: augusztus elején jutottak el Magyarország egyik neves stúdiósához, Körmendi Péterhez, aki segítségükre volt abban, hogy Ákosnak csaknem tökéletes dalai lehessenek.

„Ezen a héten visszatértem a Budapest TV-be, ahol természetesen elő adtam az új dalaimat. Pár nappal később, egy falunapon is felléptünk.” Augusztustól Decemberig ez havonta 2-3 alkalommal ismétlődött meg, ezek között számos jótékonysági rendezvény is volt. „Mindig elfogadjuk az ilyen meghívást, mert ekkor a leghálásabb a közönség, de elsősorban szeretünk segíteni az embereknek, és ehhez ezek a lehetőségek a legalkalmasabbak” – majd mesélni kezdett arról, hogy kihez fut be egy-egy felkérés – „A mentoromhoz, Romeohoz, akinek a dalait éneklem, ő az énektanárom, és mindenben feltétel nélkül segít nekem. Illetve anyukámhoz, akiről ez utóbbi szintén elmondható. Egyeztetik, hogy van e másik fellépésem, vagy elfoglaltságom aznap, és ha nincs, akkor mehet!”

„A Budapest TV óta, ahol az utolsó műsorunk szilveszterkor volt, Rómeóval kaptunk egy ajánlatot a Hatoscsatornától, azóta ott vagyunk. Vasárnap 21 órától vagyunk adásban, és hamarosan új műsorral is jelentkezünk!” – beszélt a végső – szomorú? – búcsúról.

 „Mindig is egy félénk, visszahúzódó személyiség voltam, ezért tartottam tőle, hogy lesz-e, akinek nem tetszik, vagy nem tudja elfogadni, hogy én ezt csinálom.” – beszélt az éneklésről Ákos. Bár vannak, akik furcsának tartják ezt az irányt, a 2017-es, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete által szervezett országos médiatábor táborozóinak elnyerte a tetszését Ákos előadása.

„Az idei évtől egyre több fellépésem van, amiért hálát adok a jó Istennek. Van öt dalom, ezekkel járok szinte minden héten fellépni, és hetente több ismétléssel országos TV-ben szerepelek.” –számolt be az énekléssel kapcsolatos sikereiről.

„A tanuláson és a barátokon kívül szinte csak ebből állnak a mindennapjaim, tehát nem veszi el az időmet, mert az életem része. Amikor tehetem, gyakorlok, de van olyan is, hogy csak éneklek, míg meg nem unom.”

Bevallása szerint, szívesen kipróbálná magát egy másik zenei stílusban is, de ez még csak egy kósza gondolat. „Bármilyen műfajban éneklek majd, a szerelem, mint fő téma megtalálható lesz a dalaimban, hiszen ez minden korosztályban téma. Egyelőre maradok a lassabb szerelmes daloknál, de ki tudja, mit hoz az élet.”

Küldj nekem véleményt!

Küldj nekem véleményt, visszajelzést, tanácsot a bloggal kapcsolatban.

Kérem adja meg a nevét! *:
Ide írja az email címét! *:
Tetszik-e önnek a blog tartalma? *:

Mennyi az ön életkora? Ez a célcsoport megállapítása miatt szükséges! *:Ide írja üzenetét! *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

http://svajcibicska.blogstar.hu/./pages/svajcibicska/contents/blog/41184/pics/lead_800x600.jpg
#tehetség,DUE,interjú,Kövesdi Ákos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?